Teff-meel brood

Teff is een smaakvolle, gezonde en gluten-vrije graan, oorspronkelijk uit Ethiopë.

Van het meel dat ik koop bij www.teffcentre.nl (€ 23 voor 5 kilo) bak ik heerlijke broodjes (10-15 min bereidingstijd + 1 uur in de oven):

Oven voorverwarmen op 160 graden.
Meng 200 gr teff-meel, 4 eieren, 75 gr kokosolie (au bain marie laten smelten), zeezout, 1/2 theelepel gezeefde zuiveringszout en evt. wat water of rijstmelk om wat makkelijker te kunnen mengen.
Stop 1 uur in de oven op 160 graden.

Hiermee krijg je een heerlijk broodje van ongeveer 450 gr.
De eerste keer (of keren) dat je dit eet is de korrelige struktuur even wennen, maar ik verzeker je dat het echt went.

Wit teff meel is de beste, hier zitten de meeste voedingsstoffen in. In deze context betekend "wit" niet bewerkt zoals bij wit brood bijvoorbeeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten